Bestuur Stichting Game Industrie Noord Nederland:


Daan Bultje

Favoriete game: Mafia III (PS4)

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met gaming? En met welke game was dit?
Mijn eerste game speelde ik op de Commodore 64 (met van die cassettebandjes), ik zal een jaar of 6 geweest zijn, dus dat was rond 1987. Ik speelde West Bank of Paperboy. Bij West Bank zag je een bank met 3 saloon-deuren, waarbij er steeds deuren open gingen en je tijdig de bandiet moest neerschieten, of juist niet moest schieten omdat er een onschuldige burger stond. Paperboy was een combinatie van fietsen, obstakels ontwijken en tijdig kranten in de mailboxen mikken.

Welke rol speel je binnen de game-industrie van Noord Nederland?
De stichting waar ik voor werk (Healthy Ageing Network Northern Netherlands) wil Noord-Nederland gezonder te maken, en ik probeer onder andere mogelijkheden te creëren om gaming praktisch toe te passen bij organisaties en bedrijven die in andere sectoren bezig zijn met gezondheid en zorg.

Welke rol vervul je binnen SGINN?
Ik ben voorzitter van de stichting die achter SGINN zit. Ik heb geen enkel verstand van het ontwikkelen van games. Mijn expertise zit in: politieke ervaring, ervaring met netwerkvorming en ophalen van funding.


Maarten Stevens

Favoriete game: Red Alert

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met gaming? En met welke game was dit?
Toen mijn broers met een Atari gingen gamen. Zelf speelde ik op een MSX2 in de jaren tachtig met een zwart met groen scherm. Voetbal, Olympische spelen, Rambo. Mijn broer programmeerde wel eens een spel in Basic.

Welke rol speel je binnen de game-industrie van Noord Nederland:
Ik ben eigenaar van 8D Games, en met mijn bedrijf maken we serious games die het gedrag van de speler sturen. Van origine ben ik therapeut en weet dus veel over gedrag van mensen en hoe dat te beïnvloeden.
Naast het leiding geven aan mijn bedrijf geef ik veel workshops op scholen over bijvoorbeeld het starten van een game bedrijf. Verder zit ik in het landelijk bestuur van de Dutch Game Association die alle gamebedrijven en opleiding van Nederland vertegenwoordigd.

Welke rol vervul je binnen SGINN?
Ik ben Secretaris en onderhoud contact tussen externe partijen en de stichting.


Trijnie Faber

Favoriete game: Wordfeud

Welke rol speel je binnen de game-industrie van Noord-Nederland?
Ik ben dean van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Binnen dit Instituut hebben we de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD), met een grote specialisatie Game Desing. Daarin studeren 500 studenten uit Nederland en 30 andere landen. Game Design is dus een internationale opleiding.

Welke rol vervul je binnen SGINN? En met welke expertise draag je bij aan SGINN?
Ik ben bestuurslid binnen SGINN en vertegenwoordig daarin de sector Onderwijs (MBO-HBO)


Peter Idema

Favoriete game: Raster blaster

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met gaming? En met welke game was dit?
Dat was in de tachtiger jaren met een game op Apple II: Lemonade. Als eigenaar van een limonade-stalletje langs de weg koop je afhankelijk van de weersvoorspelling ingrediënten in voor je limonade en de echte weersomstandigheden bepalen hoeveel limonade je verkoopt en of je winst maakt.

Welke rol speel je binnen de game-industrie?
Ik kijk met name naar mogelijkheden binnen het bedrijfsleven om bepaalde (klant-)processen te gamificeren.

Welke rol vervul je binnen SGINN?
Penningmeester


Merijn de Boer

Favoriete game: Another World

Met welke game kwam ik voor het eerst in aanraking met games:
Het begon met tekstadventures zoals Space Quest, Police Quest, King’s Quest en daarna platformers als Commander Keen, de fps Wolfenstein 3D, daarna het rts-genre via Dune 2, Warcraft en meer. Eigenlijk heb ik de gehele lifecycle van de industrie meegemaakt, met uitzondering van Pong – dat was nét voor mijn tijd.

Welke rol speel ik binnen de game-industrie:
Ik ben directeur bij de Accelerator en ondersteun de aangesloten bedrijven gedurende hun looptijd (van één jaar per bedrijf, waarna ze op eigen benen moeten staan). Daarnaast ben ik actief als producer bij een aantal projecten.

Welke rol speel ik binnen SGINN:
Bestuurslid en vertegenwoordiger van gamebedrijven uit de regio Groningen Assen.